zondag 6 december 2015

HEALTHY BANANABREAD

Afgelopen weekend had ik wat meer tijd en vond ik het weer tijd om eens iets te gaan bakken. Al heel lang stond de Healthy Bananabread van Uit Pauline's Keuken op mijn to-do lijstje. Het is een soort cake maar dan gezond. De receptuur is zo goed dat de bananabreadmuffins nu bij de AH to go liggen. Het is niet moeilijk te maken maar ik heet natuurlijk geen Nynke als er niet weer iets fout gaat. Dit keer had ik te veel zout gebruikt... Voor de rest zou die wel heel lekker zijn geweest dus ik ga hem binnenkort nog een keer proberen met een kleinere hoeveelheid.

Ingrediënten

3 rijpe bananen
3 eieren
150 g amandelmeel
60 g dadels (3 medjool dadels)
2 tl bakpoeder
50 g pure chocola
75 g gemengde noten
30 g kokosrasp
Snuf zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Pureer de bananen samen met de dadels (zonder pit) glad met een staafmixer in een kom.
Voeg één voor één de eieren toe en klop ze met een garde door het beslag.
Spatel het het amandelmeel met het bakpoeder en een snuf zout door het beslag.
Hak de noten en de chocola in stukjes en spatel deze door het beslag.
Spatel tenslotte de kokosrasp door het bananen beslag.
Vet een cakevorm (23 cm) in met een bakspray en giet het mengsel in de vorm.
Bak het bananabread in ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmde oven. De cake is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden van de cake steekt,
Laat het bananenbrood iets afkoelen in de vorm en stort het dan op een taartrooster.

TIP: Het bananabread is ongeveer vijf dagen houdbaar als het luchtdicht of in aluminium folie verpakt is. Vries het bananabread in voor een langere houdbaarheid.
TIP: Voeg honing/kokosbloesemsuiker/agavesiroop toe voor een zoetere variant.
TIP: Het meel is te vervangen door speltbloem of deels (50 g) door quinoameel, havermeel of boekweitmeel. Daar wordt hij iets steviger van.

BRON: http://uitpaulineskeuken.nl/2014/01/healthy-bananabread.html

3 opmerkingen:

  1. Heel erg lekker. Heel healthy. Alleen was een 'snuf' zout iets te veel, ik zou het veranderen naar 'snufje'.
    Mvg. Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die chocolade is niet per se nodig. Het is ook lekker zonder de chocolade en nog gezonder. Tip voor de volgende keer ��

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Mi Blo,
      Ik moet u hier op attenderen dat dit niet waar is. U zou denken dat chocolade ongezond is en dat klopt ook wanneer het te veel bewerkt is tot bijvoorbeeld melkchocolade. Pure chocolade met een percentage van cacaomassa hoger dan 80% is echter heel erg gezond. Pure chocolade is bijvoorbeeld rijk aan antioxidanten en bevat veel andere goede stoffen. Het zorgt onder andere voor een goede cholesterol en verkleint de kans op vele ziektes.
      Groetjes

      Verwijderen