zaterdag 31 oktober 2015

PANNENKOEKEN

Vanochtend heb ik geprobeerd, met de nadruk op geprobeerd, pannenkoeken te bakken zonder een echt ei maar met een "chia ei". Dat was niet helemaal gelukt dus heb ik het overige beslag in de middag gemengd met een echt ei. Wat je op de foto ziet is het resultaat van wat ik in de middag heb gebakken. Voor deze hoeveelheid zul je ongeveer een half kopje bloem en een half kopje melk moeten gebruiken.

Het recept is gebaseerd op die van Bayasfood (klik hier voor de bijbehorende video). Ik heb koemelk gebruikt in plaats van plantaardige melk en ik heb het havermout- en boekweitmeel vervangen door normale tarwebloem. Die andere soorten zijn misschien wel gezonder maar ook een stuk duurder dus voorlopig houd ik het gewoon even bij tarwebloem. Daarnaast heb ik nog een banaan toegevoegd.



Ingrediënten

Half/heel kopje (tarwe)bloem/meel
Half/heel kopje (plantaardige) melk
1 tl bakpoeder
1 (chia) ei (3 el water, 1 el chiazaad)
Scheut agave siroop

Optioneel
Banaan
Appel
Rozijnen

Bereiding

Wanneer je een chia ei gebruikt en geen normaal ei, mix je eerst 1 volle eetlepel chiazaad en 3 volle eetlepels (warm) water. Laat dit even staan en ga ondertussen verder met de andere ingrediënten.
Meng in een andere kom het meel of bloem samen met een volle teelepel bakpoeder. 
Voeg de melk, de agave siroop en nu ook het (chia ei) toe. Zorg dat de substantie niet te dik is maar ook niet te dun.
Prak eventueel een banaan en roer deze door het mengsel. Ook kun je schijfjes appel of wat rozijnen toevoegen voor een andere smaak.
Verhit kokosolie in een koekenpan en schep vier keer een klein beetje beslag in een pan zodat je uiteindelijk kleine pannenkoekjes krijgt. Draai ze om wanneer er luchtbelletjes te voorschijn komen. 
Herhaal dit tot dat het beslag op is en serveer het met bijvoorbeeld bosbessen, (Griekse yoghurt) of een handje noten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten