Deze keer heb ik geen zout gebruikt naar aanleiding van de mislukking bij het Bananabread. Zelf vind ik zout ook eigenlijk niet nodig want het smaakte zo ook al heel goed. Een van de eerste keren dat mijn familie mijn creatie heel lekker vond. De muffins waren binnen no-time op! Dit is dus echt een aanrader.
Ingrediënten (ca. 12 stuks)
1 zoete aardappel
125 ml melk
250 g bloem/meel
2 eieren
60 ml ahornsiroop/honing
1 el kokosolie (gesmolten)
2 el cacaonibs
1 el bakpoeder
1/2 el kaneel
1/2 tl gemberpoeder
1/2 tl komijnzaad
Mespunt nootmuskaat (gemalen)
Mespunt kruidnagel (gemalen)
Optioneel
Vanillesuiker (topping)
1/2 tl zeezout
Bereiding
Snijd als eerste de middelgrote zoete aardappel in grove stukken en kook hem in ongeveer 15-25 min. gaar. Verwijder dan de schil en doe de stukken in een mengkom. Stamp de aardappel tot een puree.
Smelt een eetlepel kokosolie in een bakje in de magnetron of in een pannetje en voeg toe aan de puree.
Voeg ook de eieren, de melk en de ahornsiroop toe en roer alles tot een gladde massa.
Voeg dan de rest van de ingrediënten toe behalve de vanillesuiker en roer weer door.
Verwarm de over voor op 180 C.
Verdeel het beslag over ongeveer twaalf vormpjes en besprenkel het eventueel met wat vanillesuiker.
Zet de muffins op een rooster in het midden van de oven en bak in ongeveer 40 min. gaar. Controleer ze af en toe en haal ze eruit zodra de bovenkant donker wordt.
TIPS
- Gebruik bruine rijstmeel of een andere glutenvrije meel.
- Gebruik amandelmelk of een andere gezonde melk.
- Vervang het komijnzaad eventueel voor anijszaadjes.
- Gebruik geen vanillesuiker maar kokosbloesemsuiker en doe ongezoete vanillepoeder door het beslag.
- Eventueel kun je een andere natuurlijke zoetstof zoals honing als je geen ahornsiroop in huis hebt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten