Ingrediënten
appels
aardappels
augurken
hamblokjes / rundvlees
mayonaise
Alles gaat op het heilig oog. Er zijn geen precieze hoeveelheden. Het enige waar echt rekening mee moet worden gehouden is dat er van alles ongeveer evenveel moet zijn, bijvoorbeeld evenveel aardappels als appels.
Bereiding
Indien er rundvlees wordt gebruikt (i.p.v. hamblokjes), zorg dat dat deze van te voren al helemaal bereid is. Snijd deze vervolgens in blokjes (van ongeveer 2 bij 2 cm).
Schil de aardappels en eventueel ook de appels.
Kook de aardappels vast (ze mogen niet uit elkaar brokkelen).
Snijd de appels en aardappels in evengrote blokjes (ongeveer 2 bij 2 cm, of net wat je lekker vindt).
Snijd ook de augurken in ongeveer gelijke grootte.
Doe de appels, augurken en de hamblokjes (of het rundvlees) in een grote bak/schaal en hussel door elkaar.
Voeg daarna meerdere lepels mayonaise toe (op het heilig oog). Zorg dat het lekker smeuïg wordt.
Voeg op het laatst de aardappelblokjes toe en hussel door de rest van de ingrediënten heen. (Dit wordt op het laatst toegevoegd om te voorkomen dat het aardappelpuree wordt.)
Zet de salade daarna in de koelkast en laat de smaken even lekker intrekken. Vaak is het een dag later nog lekkerder.
TIP: Serveer het slaatje door het op een schaal te scheppen en vervolgens op te maken met sla, komkommer, tomaatjes, gekookt ei en peterselie. (Zie foto)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten