maandag 28 december 2015

POWEROMELET

Het lijkt wel alsof het mijn doel is om zo veel mogelijk recepten uit het boek van Rens Kroes uit te proberen. Eigenlijk is dat ook wel zo want zo'n boek heb ik natuurlijk niet voor niets gekregen van mijn lieve vriendinnen. Dit keer was het een poweromelet en die was écht overheerlijk. Zeker een aanrader. Lekker om te eten als ontbijt maar het kan ook prima als lunch. Een paar ingrediënten heb ik weer vervangen door andere ingrediënten maar de smaak was er niet minder op.

Ingrediënten

2 eieren
1 el melk
snufje zwarte peper
mespuntje zeezout
1/2 tl gedroogde oregano
handje (vers) gesneden basilicumblaadjes
2 tl kokosolie
handje rucola
1/2 avocado
1/2 tl honing
handje walnoten
30 g zachte geitenkaas

Bereiding


Doe de eieren, rijstmelk, zwarte peper, zeezout, oregano en fijngesneden basilicum in een kom en klop het mengsel met een garde luchtig.
Verwarm een koekenpan met de kokosolie op laag vuur. Zodra de olie is gesmolten, kan het eimengsel de pan in.
Draai de omelet om zodra de eieren gestold zijn en leg het daarna op een bord.
Verdeel een handje rucola over de omelet.
Lepel het vruchtvlees uit de avocado en snijd het in blokjes of reepjes.
Hak de walnoten fijn en verdeel samen met de avocado over de rucola.
Bestrooi de omelet met de verbrokkelde zachte geitenkaas en wat honing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten