zaterdag 31 oktober 2015

WARME APPEL MET KANEEL EN ROZIJNEN

Dit is echt zó lekker! En ook nog eens heel makkelijk en gezond. Als je 's avonds bij de tv zit of tijdens het leren is dit een ideaal tussendoortje. Mijn moeder maakte dit een aantal jaren geleden voor het eerst en dat was voor herhaling vatbaar. Sindsdien maak ik het regelmatig en zeker nu we weer in het appelseizoen zitten.


Ingrediënten voor een portie

1 à 2 appels
Handje rozijnen
Kaneel

Bereiding

Snijd de appel in kleine stukjes en eventueel kun je hem ook schillen (niet noodzakelijk, juist in de schil zitten de vitamines!). Doe deze in een hittebestendig kommetje/bakje/schaaltje. 
Voeg vervolgens een handje rozijnen toe en strooi er kaneel over heen. Schud de ingrediënten even door elkaar zodat alles goed verdeeld is. 
Zet het geheel 1 à 2 minuten in de magnetron et voilà. 

TIP: Dit is ook lekker met warme vanille vla of pudding.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten