donderdag 22 oktober 2015

GEZONDE APPELTAART

De tijd van vele appels en walnoten is weer aangebroken. Bij ons thuis liggen er genoeg appels voor het oprapen want het is herfst! Afgelopen weekend hebben mijn moeder en zusje een appeltaart gebakken. Heel lekker natuurlijk maar niet super gezond. Daarom besloot ik een variant te maken zonder suiker. Het recept is gebaseerd op het recept van de appeltaart van Modelslovefood maar ik heb toch het een en ander aangepast.


Ingrediënten

Deeg
500 gram (spelt)bloem
175 ml water
125 gram roomboter
2 eieren
2 tl ahornsiroop
3 tl bakpoeder
Snufje vanillepoeder
Snufje zeezout

Vulling
appels
walnoten
rozijnen
kaneel
honing
ahornsiroop

Bereiding

Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en mix of kneed het tot een samenhangende massa.
Vet een taartblik in met roomboter en bekleed de bodem en randen met iets meer dan de helft van het deeg.

Schil de appels en snijd ze in dunne partjes. Doe deze samen met een hand walnoten, een hand rozijnen, ahornsiroop, honing en kaneel.

Schep de vulling over de bodem van de taart.

Gebruik nu het overige deeg voor de topping van de taart. Snijd het deeg in strookjes en leg het over de vulling heen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten