vrijdag 9 oktober 2015

HEALTHY BANANA ICECREAM

Verschillende keren zie ik het langskomen of heb ik er van gehoord: ijs van bevroren bananen. Iedereen beweert dat het heel lekker is dus heb ik dit een tijdje geleden dan ook maar uitgeprobeerd. En niets is overdreven want het smaakt heel goed. Er zijn meerdere varianten op te maken. Ik laat er nu twee zien maar je kunt er zelf natuurlijk ook van alles bij bedenken. Eigenlijk is het niet eens een recept te noemen want het enige wat je echt nodig hebt, zijn de bananen.














Ingrediënten voor 1 portie

2 bananen
Scheutje melk

Bereiding

Pel (een dag) van te voren de bananen, snijd ze in stukjes en doe ze in de vriezer.

Haal de bevroren bananen de volgende dag uit de vriezer en doe ze in een keukenmachine, blender of mix met een staafmixer. Let er wel op dat deze apparaten sterk genoeg zijn. Zo niet? Laat het bevroren fruit dan eerst een beetje ontdooien of voeg eventueel een scheutje melk toe. Na een tijdje mixen/blenden, zijn de bevroren stukjes veranderd in ijs!

Dit is het basisrecept voor het bananenijs. Je kunt er veel variaties op maken door er tijdens het blenden andere ingrediënten bij te doen zoals rood fruit of cacaopoeder. Ook met de toppings kun je natuurlijk altijd variëren. Hieronder laat ik een aantal mogelijkheden zien.


VARIATIE CHOCOPINDA:

IJs
2 bananen
Scheutje melk
1 tl chiazaad
2 tl cacaopoeder
1/4 tl macapoeder

Topping
1 tl pindakaas
1/2 tl cacaopoeder
1 tl kokosolie
Een paar pinda's

Bereiding

Doe hetzelfde als bij de bereiding van het basisrecept maar voeg nu bij het blenden van de stukjes bevroren banaan ook het chiazaad, cacaopoeder en eventueel macapoeder toe voor een superfoodvariant.
Na het blenden volgen de toppings. 
Begin met het smelten van de pindakaas en schep het over het ijs heen.
Smelt 1/2 tsp cacaopoeder samen met 1 tsp kokosolie (in de magnetron of op het fornuis). Giet het chocolademengsel over het ijs heen.
Voeg eventueel nog wat stukjes pinda's toe.


VARIATIE ROOD FRUIT

IJs
2 bananen
30 gram rood fruit

Topping
Cacaonibs
Noten
Rozijnen

Bereiding

Doe hetzelfde als bij de bereiding van het basisrecept maar voeg nu bij het blenden van de stukjes bevroren banaan ook 30 gram (bevroren) rood fruit toe.
Strooi als topping wat cacaonibs, rozijnen en/of noten over het ijs. Op de foto heb ik cruesli gebruikt omdat ik niets anders meer had, maar cruesli is geen gezonde optie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten