Ingrediënten voor 1 portie
2 bananen
Scheutje melk
Bereiding
Pel (een dag) van te voren de bananen, snijd ze in stukjes en doe ze in de vriezer.Haal de bevroren bananen de volgende dag uit de vriezer en doe ze in een keukenmachine, blender of mix met een staafmixer. Let er wel op dat deze apparaten sterk genoeg zijn. Zo niet? Laat het bevroren fruit dan eerst een beetje ontdooien of voeg eventueel een scheutje melk toe. Na een tijdje mixen/blenden, zijn de bevroren stukjes veranderd in ijs!
Dit is het basisrecept voor het bananenijs. Je kunt er veel variaties op maken door er tijdens het blenden andere ingrediënten bij te doen zoals rood fruit of cacaopoeder. Ook met de toppings kun je natuurlijk altijd variëren. Hieronder laat ik een aantal mogelijkheden zien.
VARIATIE CHOCOPINDA:
VARIATIE CHOCOPINDA:
IJs
2 bananen
Scheutje melk
1 tl chiazaad
2 tl cacaopoeder
1/4 tl macapoeder
1 tl chiazaad
2 tl cacaopoeder
1/4 tl macapoeder
Topping
1 tl pindakaas
1/2 tl cacaopoeder
1 tl kokosolie
Een paar pinda's
1/2 tl cacaopoeder
1 tl kokosolie
Een paar pinda's
Bereiding
Doe hetzelfde als bij de bereiding van het basisrecept maar voeg nu bij het blenden van de stukjes bevroren banaan ook het chiazaad, cacaopoeder en eventueel macapoeder toe voor een superfoodvariant.Na het blenden volgen de toppings.
Begin met het smelten van de pindakaas en schep het over het ijs heen.
Smelt 1/2 tsp cacaopoeder samen met 1 tsp kokosolie (in de magnetron of op het fornuis). Giet het chocolademengsel over het ijs heen.
Voeg eventueel nog wat stukjes pinda's toe.
VARIATIE ROOD FRUIT
IJs
2 bananen
30 gram rood fruit
Topping
Cacaonibs
Noten
Rozijnen
Smelt 1/2 tsp cacaopoeder samen met 1 tsp kokosolie (in de magnetron of op het fornuis). Giet het chocolademengsel over het ijs heen.
Voeg eventueel nog wat stukjes pinda's toe.
VARIATIE ROOD FRUIT
IJs
2 bananen
30 gram rood fruit
Topping
Cacaonibs
Noten
Rozijnen
Bereiding
Doe hetzelfde als bij de bereiding van het basisrecept maar voeg nu bij het blenden van de stukjes bevroren banaan ook 30 gram (bevroren) rood fruit toe.Strooi als topping wat cacaonibs, rozijnen en/of noten over het ijs. Op de foto heb ik cruesli gebruikt omdat ik niets anders meer had, maar cruesli is geen gezonde optie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten