zondag 4 oktober 2015

SALADE GEITENKAAS-AVOCADO-PESTO-TOMAAT

Op Instagram volg ik het account Modelslovefood en zie ik regelmatig salades voor de lunch voorbijkomen. Ik wilde graag een keer een salade van hen maken en meende dat veel van de recepten met avocado en geitenkaas waren. In de winkel stond ik nog te twijfelen of ik niet hüttenkase mee zou nemen maar heb toch voor geitenkaas gekozen. Achteraf bleek dat veel recepten van hen toch juist veel cottage cheese (hüttenkase) bevatten!




Deze recepten hadden vast ook wel met geitenkaas gekund maar ik ging nog even verder op zoek naar andere recepten echt met geitenkaas. Ik vond combinaties met dus avocado, rucola, pesto, tomaat, komkommer, paprika, kip of pijnboompitten. Deze ingrediënten worden ook gecombineerd met hüttenkase. Ik heb hier zelf mijn eigen variant op gemaakt en alles een beetje bij elkaar gegooid en het smaakte echt heel erg goed. Dit is mijn lekkerste gezonde salade die ik tot nu toe heb gemaakt!

Ingrediënten

Rucola
1/2 Avocado
Geitenkaas
Pijnboompitten
Cherrytomaatjes
Pesto
Witte wijnazijn

Bereiding

Rooster wat pijnboompitten bruin in een koekenpan.
Leg ondertussen een handje sla op een bord en snijd de halve avocado in stukjes. Verdeel deze over de sla.
Verkruimel ondertussen wat geitenkaas over de sla en avocado.
Snijd vervolgens een stuk of vijf cherrytomaatjes door de helft of een gewone tomaat in stukjes en leg ook deze op het bord.
Strooi nu de geroosterde pijnboompitten over de salade.

Verdeel met een lepel een paar schepjes pesto over de salade en giet er een scheutje witte wijn azijn bij en klaar is je lunch!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten