Zelf heb ik de hoeveelheden van het recept gehalveerd omdat ik alleen wat voor mijzelf hoefde te maken. Toen de anderen wat wilden proeven vonden ze het namelijk ook echt niet lekker maar zelf kon ik het prima eten. Mocht je het iets zoeter willen maken: een scheutje honing doet heel veel. Het geeft meteen een andere smaak. Het maggikruid groeit op dit moment niet in de tuin dus die heb ik er niet in verwerkt.
Ingrediënten (1 liter)
1 1/2 courgette
1 komkommer
2 avocado's
2 teentjes knoflook
2 citroenen
2 tl (vers gemalen) zwarte peper
2 snufjes zeezout
2 el extra vierge olijfolie
2 handjes verse (platte) peterselie
2 handjes blaadjes maggikruid
400 ml water
Bereiding
Snijd de courgette, komkommer en avocado's in kleine stukjes en doe ze in de blender (of gebruik de staafmixer). Knijp de knoflookteentjes en de citroenen erboven uit (zorg dat de pitjes zijn verwijderd) en voeg zwarte peper, zeezout, olijfolie, peterselie en maggikruid toe. Mix alles tot een romig geheel en schenk er nog 400 ml water bij.
Serveer met enkele dunne plakjes komkommer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten