Ik heb er uiteindelijk een mengeling van gemaakt en tja... Hier begon het al met mijn foutjes en mislukkingen! Schijnbaar had ik er nog nooit van gehoord dat paprikapoeder erg pittig was, want ik dacht dat dat dezelfde smaak had als normale paprika. Lekker veel van die kruiden erbij doen dus! Nope, achteraf toch niet zo'n goed idee. Na elke hap rende iedereen naar de kraan. Nou ja, zo erg was het nou ook weer niet maar ik herinner me wel dat de hummus niet is opgekomen. Het portie was eigenlijk ook veel te groot en dat blijft niet meer dan een paar dagen lang goed in de koelkast. Dus daarom raad ik bij deze aan om niet meteen een te groot portie te maken maar om klein te beginnen. ;)
Ingrediënten
1 blik kikkererwten (400 g) inclusief vocht
2-3 teentjes knoflook
3-4 el citroensap/limoensap
4 el olijfolie
4 el olijfolie
1 el tahin
1 tl cayennepeper
1 tl paprikapoeder
peper
zout
Garnering
Bieslook of peterselie
Benodigdheden
Keukenmachine, blender of staafmixer
Bereiding
Laat de kikkererwten uit lekken en bewaar ongeveer 2/3 van het vocht.
Pel de knoflookteentjes en snijd ze eventueel alvast in stukjes.
Mix alle ingrediënten fijn met een staafmixer of doe ze in de keukenmachine of blender.
Kijk zelf hoeveel van het vocht nodig is om het mengsel smeuïg te maken.
Proef tussendoor of je tevreden bent over de smaak. Voeg anders naar eigen smaak nog wat meer kruiden toe.
Garneer de hummus met stukjes bieslook, peterselie of strooi er nog wat kruiden overheen.
SERVEERTIP:
Maak een komkommer-ui salade met appelazijn en dip in de hummus.
VARIATIETIP:
GRIEKS: Voeg 50 g fetakaas, 100 g (baby)spinazie en ¼ tl kaneel toe.
PITTIGER Voeg 1 tl cayennepeper en 1 tl paprikapoeder toe.
PESTO: Voeg 3 el pesto, 2 el Parmezaanse kaas, en 2 el pijnboompitten toe.
KRUIDEN: Voeg ½ kopje basilicum, ½ kopje peterselie en ½ kopje dragon toe (liefst allemaal vers).
PITTIGER Voeg 1 tl cayennepeper en 1 tl paprikapoeder toe.
PESTO: Voeg 3 el pesto, 2 el Parmezaanse kaas, en 2 el pijnboompitten toe.
KRUIDEN: Voeg ½ kopje basilicum, ½ kopje peterselie en ½ kopje dragon toe (liefst allemaal vers).
Bron:
http://www.puurgezond.nl/homemade/homemade/article/humus-of-hummus-wat-je-wilt/
http://www.degroenemeisjes.nl/recept-hummus-by-jaimie/
http://www.gezondetips.nl/hummus-maken-recept/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten