donderdag 21 januari 2016

AVOCADO-MANGO SALADE

Tijdens de proefwerkweek ben ik meestal voor lunchtijd thuis en heb ik tijd om een lekkere, gezonde lunch te bereiden. Bananenpannenkoekjes en de omeletten zijn al geweest. Nu is het tijd voor een salade. Ik deed wat inspiratie op via www.mindyourfeed.nl en besloot een salade te maken met avocado, mango en geitenkaas. Zo had ik mijn moeder doorgegeven geitenkaas te halen maar die weet kennelijk het verschil tussen fetakaas en geitenkaas niet. Feta is een Griekse kaas gemaakt van schapenmelk en heel af en toe aangevuld met geitenmelk. Geitenkaas is toch echt van pure geitenmelk. Maar goed, dan maar fetakaas gebruiken in plaats van geitenkaas want dat was ook een hele goede combi! Ik bedacht wat andere ingrediënten die er lekker bij zouden smaken en dat werd uiteindelijk een hele lekkere, gezonde salade. Oké behalve dan de dressing die ik dit keer heb gebruikt want die bevat tamelijk veel suiker. Maar hij is zó lekker!

Ingrediënten

Handje rucola
1/2 mango
1/2 avocado
40 g fetakaas of geitenkaas
Handje pijnboompitten
Klein handje pompoenpitten

Dressing (ongezond)
Witte wijnazijn
Mosterd-dille saus (bevat 44 % suiker)
Extra vierge olijfolie

Dressing (gezonder)
Witte wijnazijn
Extra vierge olijfolie
Honing
Mosterd (zonder suiker!)

Bereiding

Leg een handje rucola op een bord.
Snijd de halve mango en de halve avocado en 40 g fetakaas in stukjes en strooi over de rucola heen.
Rooster een handje pijnboompitten zonder olie in een koekenpan en strooi samen met een klein handje pompoenpitten over de salade heen.
Maak nu de dressing door de ingrediënten naar eigen inzicht en smaak met elkaar te maken. Giet vervolgens over de salade heen en genieten maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten