Ingrediënten
400 g Digestive biscuits (1 pakje)150 g roomboter
220 g karamelsaus (1 fles)
550 g Rolo (3 zakjes van 5 rollen)
200 g pure chocolade (2 repen)
250 g mascarpone
250 g mascarpone
500 g slagroom
Vanille extract
Bereiding
Bekleed de bodem en de zijkanten van de springvorm met bakpapier.
Bodem: 400 g biscuits, 150 g roomboter, 100 g Rolo
Kruimel de biscuits (met een keukenmachine als je die hebt).
Smelt de boter en Rolo in een pannetje op het vuur.
Voeg het hete mengsel toe aan de gekruimelde biscuits en roer het goed door elkaar.
Bekleed de bodem en de zijkanten van de bakvorm met dit beslag. Druk het goed aan met de achterkant van een lepel of met de onderkant van een glas.
Zet het geheel even in de vriezer.
Karamellaag: 200 g karamelsaus, 200 g Rolo
Smelt de karamelsaus en de Rolo in een pannetje op het vuur.
Giet het in de bakvorm en zet in de vriezer.
Chocoladelaag: 200 g chocolade, 150 g Rolo, 125 g mascarpone, 250 g slagroom
Snijd de chocolade en Rolo in kleine stukjes.
Meng de 125 g mascarpone en 250 g slagroom (dit is ter vervanging van 350 g double cream).
Verwarm dit mengsel in een pan tot dat het bijna kookt en haal van het vuur.
Voeg dan de stukjes chocolade en Rolo toe en zorg dat het helemaal is samengesmolten.
Laat het stijf worden in de vriezer en giet het daarna over de karamellaag.
Topping: 125 g mascaarpone, 250 g slagroom, vanille extract, karamelsaus, Rolo
Meng de 125 g mascarpone en 250 g slagroom (officieel was het 300 g double cream, dus minder is niet erg).
Doe er een scheutje vanille extract doorheen.
Schep het mengsel op de taart.
Snijd de overige Rolo in kleine stukjes en strooi over de taart heen.
Besprenkel het geheel met de overige karamelsaus.
ik zou dit nooit eten. ik eet alleen gezonde
BeantwoordenVerwijderen