maandag 12 augustus 2019

ROLOTAART

In de afgelopen weken zijn mijn zusje en ik weer jarig geweest, dus het werd weer tijd om dat te vieren. Op Facebook komen altijd "delicious" baksels voorbij, zo ook de easy deep dish rolo pie. Ik besloot zelf eens een poging te gaan wagen en dat is best goed gelukt. In Nederland hebben we alleen geen double cream dus dat heb ik vervangen door twee delen slagroom en een deel mascarpone. Verder heb ik een grotere bakvorm gebruikt dan op het voorbeeld. Daar drukten ze namelijk het koekbeslag tegen de hoge zijkanten van de taartvorm aan, maar dat bleef bij mij niet zitten. Voor het serveren raad ik aan de taart in kleinere stukjes dan normaal te snijden, aangezien de taart erg machtig is.


























Ingrediënten

400 g Digestive biscuits (1 pakje)
150 g roomboter
220 g karamelsaus (1 fles)
550 g Rolo (3 zakjes van 5 rollen)
200 g pure chocolade (2 repen)
250 g mascarpone
500 g slagroom
Vanille extract

Bereiding

Bekleed de bodem en de zijkanten van de springvorm met bakpapier.

Bodem: 400 g biscuits, 150 g roomboter, 100 g Rolo
Kruimel de biscuits (met een keukenmachine als je die hebt). 
Smelt de boter en Rolo in een pannetje op het vuur.
Voeg het hete mengsel toe aan de gekruimelde biscuits en roer het goed door elkaar.
Bekleed de bodem en de zijkanten van de bakvorm met dit beslag. Druk het goed aan met de achterkant van een lepel of met de onderkant van een glas.
Zet het geheel even in de vriezer.

Karamellaag: 200 g karamelsaus, 200 g Rolo
Smelt de karamelsaus en de Rolo in een pannetje op het vuur.
Giet het in de bakvorm en zet in de vriezer.

Chocoladelaag: 200 g chocolade, 150 g Rolo, 125 g mascarpone, 250 g slagroom
Snijd de chocolade en Rolo in kleine stukjes.
Meng de 125 g mascarpone en 250 g slagroom (dit is ter vervanging van 350 g double cream).
Verwarm dit mengsel in een pan tot dat het bijna kookt en haal van het vuur.
Voeg dan de stukjes chocolade en Rolo toe en zorg dat het helemaal is samengesmolten.
Laat het stijf worden in de vriezer en giet het daarna over de karamellaag.

Topping: 125 g mascaarpone, 250 g slagroom, vanille extract, karamelsaus, Rolo
Meng de 125 g mascarpone en 250 g slagroom (officieel was het 300 g double cream, dus minder is niet erg).
Doe er een scheutje vanille extract doorheen.
Schep het mengsel op de taart.
Snijd de overige Rolo in kleine stukjes en strooi over de taart heen.
Besprenkel het geheel met de overige karamelsaus.





1 opmerking: