zaterdag 29 juni 2019

NACHOSCHOTEL

Hier is 'ie dan. Het recept van de beroemde nachoschotel. Het recept van deze nachoschotel is tot stand gekomen naar aanleiding van een overheerlijke nachoschotel (zie foto) die een van mijn vriendinnen in 2016 geserveerd kreeg in Restaurant De Walvis op Terschelling tijdens een zeer avontuurlijke vakantie. Het precieze recept hebben we nog niet kunnen achterhalen (overweeg soms nog steeds om gewoon eens te bellen en ernaar te vragen), maar we hebben inmiddels wel een aardige variant erop weten te maken die al door velen is goedgekeurd. Het is inmiddels mijn specialiteit geworden, en het is makkelijker dan je denkt!















Ingrediënten

voor ongeveer 2/3 personen

Komijnpoeder
Paprikapoeder
Gedroogde oregano
Knoflookpoeder
Zakje burito /mecicaanse/ taco kruiden

1 of 2 zakken nacho's/tortillas
1 zakje geraspte kaas
300 gram gehakt
1 ui

2 paprika's
1 klein blikje mais
1 klein blikje tomatenpuree

Optioneel
prei
mozzarella / crème fraiche

Bereiding

Braad het gehakt, snijd de ui en doe deze bij het gehakt in de pan.
Snijd ondertussen de paprika en eventuele andere ingrediënten en voeg deze daarna samen met de rest van de ingrediënten toe.
Voeg alle kruiden toe naar smaak.
Vul daarna de ovenschaal met de saus, de nacho's en geraspte kaas naar eigen wens in verschillende lagen.
In principe is alles al klaar, maar het is lekker als het nog een halfuurtje in de oven staat op 200 graden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten