Ingrediënten
Basis
250 g couscous
3 el pijnboompitten
4 tomaten
3 bosuitjes
75 g rucola
1 avocado
4 el traditionele olijfolie
Dressing
theelepel mosterd
honing
citroensap
3 el pijnboompitten
4 tomaten
3 bosuitjes
75 g rucola
1 avocado
4 el traditionele olijfolie
Dressing
theelepel mosterd
honing
citroensap
zout en peer
Bereiding
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de couscous los met een vork en laat tot lauw afkoelen. (Mijn manier is als volgt: kook water in de waterkoker. Meet vervolgens een half glas couscous en een half glas gekookt water af. Meng dit vervolgens tot de juiste substantie.)
Rooster ondertussen in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin.
Halveer de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Snijd de bosuitjes in dunne ringen.
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes.
Meng de olie, pijnboompitten, tomaat, avocado, bosui en rucola door de couscous.
Meng de olie, pijnboompitten, tomaat, avocado, bosui en rucola door de couscous.
Maak de dressing door de mosterd, honing en het citroensap door elkaar te roeren in een apart schaaltje. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Giet over de salade heen en smakelijk eten.
TIP: Laat de smaken een (paar) uurtjes intrekken voordat je het serveert. Voeg dan op het laatst pas de avocado toe, want deze verkleurt snel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten