Ingrediënten voor 10 stuks
1 banaan2 eieren
100 ml melk
2 tl bakpoeder
125 gr havermout
Handvol blauwe bessen
1 tl kaneel
Snuf zout
Scheutje zonnebloemolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Mix de havermout met de banaan, het bakpoeder en de eieren en de melk zodat het een massa wordt. Mix het niet te lang.
Voeg eventueel wat extra honing toe.
Voeg de kaneel toe en een snufje zout en een scheutje zonnebloemolie of neutrale olijfolie.
Voeg op het laatst de blauwe bessen toe.
Verdeel het beslag over de muffin vormpjes.
Bak de havermoutmuffins in ongeveer 30 – 35 minuten goudbruin en gaar.
De muffin is gaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt.
TIP: Ook lekker met cranberry’s en kokos, met stukje chocolade in combinatie met hazelnoot of met abrikozen en amandelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten