vrijdag 9 oktober 2015

HAVERMOUTMUFFINS MET BLAUWE BESSEN

Zoals ik heb verteld volg ik veel foodbloggers. Eén van mijn favoriete foodbloggers is uitpaulineskeuken.nl. Daar komt ook dit recept van havermoutmuffins met blauwe bessen vandaan. Ik zag een bericht op Instagram en ik ben gelijk die middag gaan bakken. De gezonde muffins smaakten heerlijk in tegenstelling tot eerder uitgeprobeerde muffins die toch een beetje mislukt waren. Deze zijn ideaal als gezond tussendoortje of zelfs als ontbijt.
















Ingrediënten voor 10 stuks

1 banaan
2 eieren
100 ml melk
2 tl bakpoeder
125 gr havermout
Handvol blauwe bessen
1 tl kaneel
Snuf zout
Scheutje zonnebloemolie

Bereiding


Verwarm de oven voor op 170 graden.
Mix de havermout met de banaan, het bakpoeder en de eieren en de melk zodat het een massa wordt. Mix het niet te lang.
Voeg eventueel wat extra honing toe.
Voeg de kaneel toe en een snufje zout en een scheutje zonnebloemolie of neutrale olijfolie.
Voeg op het laatst de blauwe bessen toe.
Verdeel het beslag over de muffin vormpjes.
Bak de havermoutmuffins in ongeveer 30 – 35 minuten goudbruin en gaar.
De muffin is gaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt.

TIP: Ook lekker met cranberry’s en kokos, met stukje chocolade in combinatie met hazelnoot of met abrikozen en amandelen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten