Hieronder vind je de foto van mijn eigen aardbei-kokostaart. Het recept inclusief de andere foto's komen van de site lovinthegoodlife.nl.
Ingrediënten
600 gram ontpitte Medjooldadels (deze dadels zijn echt het beste voor de bodem, heb je andere (ontpitte) dadels? Zorg dat je deze van te voren goed geweekt hebt. Ongeveer een half uurtje in warm water.
250 gram gemalen amandelen
Paar snufjes Himalaya zout (zeezout mag ook)
Vulling
450 ml santen (kokoscrème)
600 gram aardbeien
2 el ahornsiroop
Een flinke snuf fijn zeezout
10 gram Agar (verkrijgbaar in toko’s)
Geraspte kokos voor garnering
Overige benodigdheden:
Ronde springvorm met een diameter van 19 cm, hoogte 6,5 cm
Kommetjes
Benodigdheden
(Saus)panKeukenmachine of blender
Bereiding
Stop de amandelen in de keukenmachine of blender en maal deze fijn
Voeg vervolgens de (ontpitte) Medjooldadels en het zout toe aan de amandelen en mix alles tot een soort van deeg. Is het te droog? Voeg dan een beetje water toe.
Schep het deeg in de ingevette springvorm en druk zachtjes aan.
Taartvulling
Maal de aardbeien fijn in een blender of keukenmachine.
Rasp (of hak) de santen en stop de snippers samen met de aardbeien in een pan.
Voeg de ahornsiroop en een beetje zout toe en roer het mengsel goed door.
Meng de inhoud van de pan met een staafmixer tot een mooie mousse. Krijg je niet alles gemalen? Geen probleem, bij het verhitten van het mengsel smelt de santen.
Zet de pan op het vuur en laat geheel langzaam warm worden (niet laten koken!).
Is het mengsel goed warm geworden? Voeg dan de agar toe. Roer vervolgens flink door.
Haal de vulling na het roeren ongeveer 5 minuten van het vuur.
Na de 5 minuten warm je de vulling weer op. Dit keer mag het wel koken.
Kookt het? Zet het vuur lager en roer alles ongeveer 5 minuten door.
De vulling is nu klaar. Giet het mengsel in de taartvorm, bovenop de eerder gemaakte bodem.
Strooi wat kokosrasp op de taart.
Dek de taart af met aluminiumfolie en laat het minimaal 3 uur afkoelen en uitharden in de koelkast.
Is de bovenlaag goed hard geworden? Dan kun je de taart uit de springvorm halen. Garneer eventueel met aardbeien of ander fruit en smullen maar!
(FOTO) BRON: http://www.lovinthegoodlife.nl/overheerlijke-aardbeien-kokostaart-gezond-en-volledig-vegan/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten