maandag 12 augustus 2019

MAMA'S MACARONISALADE

G E N I E T E N ! Dat doe ik altijd van deze macaronisalade. Ooit is mama begonnen deze te maken en daarna is ze nooit meer gestopt, haha. Oftewel, hij viel erg in de smaak. Ik heb er altijd zin in. Het is lekker bij de BBQ als bijgerecht, maar ook als lunch en zelfs als hoofdgerecht omdat eigenlijk alles er wel doorheen zit. Ook nemen we hem vaak mee op vakantie voor onderweg. Er is eigenlijk geen vast recept. Je kunt er van alles door heen gooien en ook met de dressing kun je variëren. Dus... hoe maak je hem dan?


Ingrediënten

Basis
Macaroni
Hamblokjes of spekblokjes

Vulling
Paprika
Lente ui / prei
Rode ui
Appel
Komkommer
Rucola
Bieslook

Bleekselderij (niet te veel, overheersende smaak)
Wortel

Dressing
Mayonaise
Yoghurt
Mosterd / Mosterd-dille saus
Honing

Bereiding

Kook de macaroni en laat het afkoelen.
Doe de ingrediënten van de dressing in een grote schaal/kom en meng goed door elkaar. Proef regelmatig totdat je de juiste verhouding hebt gevonden. 
Bepaal zelf welke ingrediënten je verder wilt gebruiken voor de vulling en snijd deze in kleine stukjes.
Voeg de macaroni, ham-/spekblokjes en de overige ingrediënten toe aan de grote kom met de dressing. 
Laat indien nodig nog wat meer afkoelen in de koelkast en smullen maar!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten